Monday 12 January 2015

KREP




Bismillahirrahmanirrahim
"O, yeryüzünü sizin ayaklarınızın altına serendir. Haydi onun üzerinde yürüyün ve Allah'ın (c.c) rızkından yiyin. Dönüş ancak O'nadır."
(Mülk: 15)


Selamun Aleyküm diyerek ilk yazıma başlayayım. Ne ile başlanır bilemediğim için geçen haftasonu yaptığım çok kolay bir krep tarifi ile başlayayım dedim. Siz böyle korkunç şekiller vermek zorunda değilsiniz tabii ki :) 







KREP
Malzemeler:
2 tane yumurta
1 bardak un
1 bardak süt
tavayı yağlamak için 2 kaşık sıvıyağ

Yapılışı: 
Malzemeler tercihen blender veya mikser ile yoksa elde iyice çırpılır. 
Teflon veya seramik bir tava orta ateşte ısıtılır. 
Silikon fırça yardımı ile tava az yağlanır. 
Üzerine bir kepçeye yakın hamurdan dökülür, ve tavaya yayılır. 
Hamurun üstü kuruduğunda bir spatula yardımı ile ters çevrilir. 
Diğer tarafı da kızardığında kağıt havlu serilmiş tabağa alınır. 
Hamur bitene kadar işlem tekrar edilir.



Püf noktası isteyene: 
-Sıvıyağ yerine tereyağı da kullanılabilir ama bir kaç krep sonra kalan tereyağı yanmaya başlar.
-İçine şeker, vanilya, tuz konulabilir.
-Üzerine çikolata, krem peynir sürülebilir, bal gözeneklerden çok damlıyor. 

nasıl oldu ki böyle, güzel oldu mu acaba ilk yazım.





No comments:

Post a Comment