Monday 26 January 2015

AHUDUDULU VE BEYAZ ÇİKOLATALI ÇİZKEK

 "Farz olan cihatlardan biri, insanın kendisini günahtan koruması için nefsi ile cihat etmesidir. İşte bu cihat, cihatların en büyüğüdür." 
Hz. Hüseyin (r.a)


Çok sık yapmasam da yaptığımda bayıla bayıla yediğim bir tatlıdır bu çizkek. Biraz masraflı olduğu doğru ama, hazır çizkek almayı da hiç istemiyorum. İçinde jelatin, glikoz şurubu ve çeşit çeşit katkı maddeleri oluyor. Çok uğraştırıcı bir yanı da yok zaten.
Orijinal tarifinde Mascarpone peyniri kullanılıyor ama onu Türkiye'de bulmak çok kolay değil, hem de çok aşırı pahalı. Ben de labne ve krema peyniri karışımı ile yaptım, çok da güzel oldu, yiyenler hep beğendi. :)
Kalorisinden korkanlar oluyor bir de, ama çizkek yeniliyorsa kalori hesabına girilmez.
Bu hafta yine yapacağım, tarifini soran olursa blogda var derim.
Daha önce İngilizce olarak şurada da paylaşmıştım.




AHUDUDULU VE BEYAZ ÇİKOLATALI ÇİZKEK:
Malzemeler: 
Taban için:
200 g petibör bisküvi
100 g tereyağı 
Üstü için:
300 g labne peyniri
200 g krema peyniri
200 g krema
1 kaşık pudra şekeri
300 g beyaz çikolata
50 g tereyağı 
200 g ahududu 

Yapılışı:
Öncelikle kelepçeli kalıbın tabanına yağlı kağıt (pişirme kağıdı) koyulur. 
Eritilen 100 g tereyağı, robottan geçirilmiş bisküvi ile karıştırılarak kalıbın dibine yayılarak bastırılır. 
Çırpma kabına peynirler, krema ve şeker alınarak mikserle çırpılır. 
Benmari usulü eritilen 50 g tereyağı ve beyaz çikolata peynirli karışıma eklenir.
Ahududular da eklendikten sonra yavaşça karıştırılır ve bisküvi tabanın üzerine dökülür.
Üzeri düzeltildikten sonra streç film ile kapatılıp buzdolabına kaldırılır. 
En az bir gece bekletildikten sonra servis edilir.


Püf Püf: 
-Pişmeden yapılıyor, bu da bir güzel yanıdır :) 
-Bekledikçe tadı daha bir güzelleşiyor, tercihen en az bir tam gün bekletilmeli :) 




No comments:

Post a Comment